Jedna (ne)obična planinarska priča…

Planinarenje je jedna izuzetno slojevita aktivnost. Družite se sa prirodom u svim njenim oblicima, šetate, penjete se, putujete, upoznaju se novi ljudi, stvaraju se nova poznanstva koja neretko prerastaju u doživotna prijateljstva a ponekad – na planinama nastaje i ljubav.


Prva akcija PSD Stara Pazova koja je bila koliko planinarskog karaktera, toliko i socijalnog jer smo želeli da početak rada našeg društva proslavimo, kako dolikuje, pored nedeljne šetnje, uz druženje, hranu i piće – održana je na Fruškoj Gori. Srem ne pamti takvu mećavu i takve smetove, preko noći visina snega dostigla je oko metar visine, a poziv prevoznika oko 23h da nam otkaže prevoz svakako nije pomogao. Međutim, entuzijazam nije opao, i dok si rekao Fruška Gora, sopstveni prevoz je organizovan, a već ujutru, 20ak ljudi krenulo je putem Stražilova da počne da piše istoriju PSD Stara Pazova.


Kako to obično biva, odlučnost, jaka volja i odlučno prevazilaženje prepreka, uvek se isplati… Većina nas je uživala u druženju, ćaskanju sa starim i novim prijateljima, stvaranju planova za budućnost društva, leškarenju po svojim sobama, i sl. Neki, neki su se prvi put videli te prve subotnje večeri, i baš tu vraćamo se na početak ovog teksta. Te večeri, koja je praktično označila početak rada PSD Stara Pazova, označila je i početak druženja jedne Marije i jednog Nenada kojima su se, eto, sasvim slučajno ukrstili putevi te večeri u jednom planinarskom domu na Fruškoj gori. To poznanstvo je ubrzo prešlo u vezu, veza u zajednički život, a da stvar bude još lepša, ta ljubav donela je na svet jedno preslatko malo biće koje se zove Đurđa i koju mi ponosno volimo da zovemo “Prvim detetom PSD Stara Pazova” uz nadu da će ih biti još, kroz godine i decenije koje su pred nama..


Nenada u šali volimo da zovemo najuspešnijim planinarom svih vremena… Dolazak na Frušku goru bio je i njegov prvi kontakt sa planinarenjem i planinama uopšte, ali eto, iz prve, našao je sebi životnu saputnicu, ubrzo zasnovao porodicu, i kako mi možemo njega da učimo o planinarenju, možda bi i on nekima od nas mogao da da poneki savet na neke isto tako ozbiljne teme… 🙂


PSD Stara Pazova još jednom čestita ovom srećnom paru na prinovi, i iako sve zasluge, naravno, ostavljamo srećnim roditeljima, i mi smo ponosni na ulogu malog posrednika u stvaranju jedne ovako lepe priče… ❤️

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *