Gučevo, Crni Vrh, 27.03

Једнодневни излет – планинарска акција – недеља 27. Март 2022.

Географско подручје: Подрињске планине, река Дрина, Лозница, Бања Ковиљача, Тршић, Троноша, Зајача

Гучево је планина која се налази јужно од Лознице и Бање Ковиљаче, северно од планине Борање и у простору који Дрина полулучно затвара са запада и северозапада. Највиша тачка се налази на 779m надморске висине и зове се Црни врх и спада у ред нижих Ваљевско-подрињских планина 

ПЛАН АКЦИЈЕ:

06.00 Полазак  из Земуна – Пупинов мост, затим Батајница  6.15, Нова Пазова 6.20 и Стара Пазова 6.30  Излазак на пут Шабац – Лозница.

08.30  БАЊА КОВИЉАЧА. Окупљање свих учесника акције, кратак обилазак бањског комплекса, припрема и полазак на акцију.

Успон на планину Гучево из правца Бање Ковиљаче трасом и смером према избору водича и састава групе учесника. Стаза иде шумским путевима, маркираним и немаркираним трасама.  Стаза је кружна, средње тешка, захтева основну планинарску опрему и психофизичку спремност од стране сваког учесника.

16.00 очекивано време завршетка акције пешачења и повратка до возила.

ОПИС СТАЗЕ:

КРУЖНА СТАЗА, УМЕРЕНА, СА ЛАГАНИМ УСПОНИМА, БЕЗ ПРЕТЕРАНО ЗАХТЕВНИХ ДЕЛОВА

Полазна тачка успона је локалитет ТРИ ЧЕСМЕ 156мнв.

Највиши врх на стази – Црни врх 779мнв

Дужина стазе 17км

Време пешачења 7 сати умереним темпом

Укупна висинска разлика успон/спуст – 650м

ВОДИЧ  ЗАДРЖАВА  ПРАВО ИЗМЕНЕ СТАЗЕ У ОДНОСУ НА ВРЕМЕНСКЕ УСЛОВЕ У БРОЈ УЧЕСНИКА

ВАЖНО ЗА СВЕ УЧЕСНИКЕ АКЦИЈЕ:

Опрема:  обућа, одећа и сва опрема морају бити примерени према условима на стази  и временским приликама за ово годишње доба.  ВОДИЧ ЈЕ ДУЖАН ДА СВИМ УЧЕСНИЦИМА БЛАГОВРЕМЕНО ОБЈАВИ СПИСАК  ОПРЕМЕ НЕОПХОДНЕ ЗА ПЕШАЧЕЊЕ НА СТАЗИ И ОБАВЕСТИ ДА КО НЕМА ОДГОВАРАЈУЋУ ОСНОВНУ ПЛАНИНАРСКУ ОПРЕМА УЧЕСТВУЈЕ НА СОПСТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ.

Храна  из ранца –  у сопственом аранжману, без икаквих обавеза коришћења ресторана и уговорених оброка. ОБАВЕЗНА КОЛИЧИНА ВОДЕ У РАНЦУ 1,5л

Пријава за акцију  код водича, благовремено и на време, како би се омогућило реализовање акције према предвиђеном програму.

Сви учесници су чланови групе по сопственој одговорности. Деца учествују искључиво у пратњи родитеља, старатеља или наставника. Водич задржава право измене програма у случају непредвиђених околности, пре свега временских прилика.

Потребна документа за акцију: лична карта, здравствена књижица, чланство у планинарском клубу.

Водич акције је одговоран за понашање учесника на стази и има право да реагује, упозори и искључи са стазе недисциплиноване и све оне учеснике који се не придржавају договореног и прописаног плана и програма акције.

Котизација: 1.500 – 1.800 рсд , у зависности од броја учесника, (превоз изнајмљеним аутобусом, трошкови реализације акције).

Водич:                                                                                               

Миливој Томић

лиценца МБ443

 тел: 065-38-31-315

 prtilice@gmail.com 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.