Troglav, Kom – 1178mnv, 30.06

PSD STARA PAZOVA vas vodi na akciju:

ТРОГЛАВ КОМ 1102мнв, Ибарска клисура

Једнодневни излет – планинарска акција – недеља 30. јун 2024.

Планина Троглав се налази југозападно од Краљева и Матарушке бање. Окружује и надноси се над Богутовачком бањом, до које се долази када се из долине Ибра од Богутовца скрене путем уз реку Лопатницу. Тачније, Богутовачка бања смештена је у једном просеку Троглава, који се спушта из правца његовог врха.

Планина -Троглав
Највиши врх – Ком 1178мнв
Географско подручје – Краљево, Богутовачка бања, река Ибар
Опис стазе – Средње тешка, без техничких детаља, делимично маркирана
Дужина стазе – 21км
Висинска разлика успон/спуст – 1050м/980м
Време на стази – 7 сати умереним темпом
Путања и правац кретања – стаза:

Стаза до врха Ком води од планинарског дома колским путем и константним успоном до превоја. Спомен плоча Љубомиру Кошанину је знак за спуст у село Дубочица поред истоимене реке. Ту је и поток Топлица кога пратимо. Поново успон до гребена Савиног брда где улазимо на шумски пут. Прво пењемо врх Исапља на 1001мнв а затим и највиши врх Троглава Ком. Повратак са врха је истим путем до раскрснице са ловачком чеком па преко брда Костоваче. Равном страном силазимо поново до планинарског дома.

Време и место поласка – 6.00 Стара Пазова. ( Нова Пазова, Батајница, Земун.)
Храна и пиће – Храна из ранца. Доручак у Мрчајевцима. Воде нема на стази. Минимална количина воде у ранцу 2 литра.

ВАЖНО ЗА СВЕ УЧЕСНИКЕ АКЦИЈЕ:

Сваки учесник акције је одговоран за своје понашање на стази и ван стазе, у превозу и током читаве акције. На планини се увек очекују 4 годишња доба и обавезна је основна планинарска опрема и додатна опрема према упуствима водича. На свакој планинарској акцији 70% је психичка припремљеност а 30% физичка спремност и кондиција.
Потребна и ОБАВЕЗНА документа за акцију: лична карта, здравствена књижица, чланство у планинарском клубу. Минималан број учесника да би се акција одржала је 17 ако је минибус, или 35 ако је аутобус.
Пријава за акцију
Уплатом дела котизације од 2.000дин. са слањем свих података из планинарске картице. Остатак котизације пред полазак када дефинишемо врсту превоза.

Котизација – Котизација: 3.200 ако иде минибус, 2.400 ако је превоз велики аутобус. За породице и децу до 18 година изузетан попуст у договору са водичем.

Превоз – Организовани ванлинијски превоз, минибус или велики аутобус.

Водич: Миливој Томић, лиценца МБ443; тел: 065-38-31-315, prtilice@gmail.com

Budite slobodno da sve utiske, pozitivne i negativne podelite sa nama preko maila: utisci@psdstarapazova.vom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *