Kanjon Sušice – Skriveni Biser Azbukovice, 25.09

PSD „Stara Pazova“ organizuje planinarsku akciju:
KANJON SUŠICE – SKRIVENI BISER AZBUKOVICE, 25.09.2021.
Reka Sušica – nastaje spajanjem više potoka koji se slivaju sa okolnih brda u zaseoku Vodice, selo Košlje. Reka je dugačka nekih 1,5 km i većim delom gotovo da nema vode po čemu je i dobila naziv. Na svom putu do reke Trešnjice u koju se uliva Sušica pravi bezbroj kaskadnih „kotlića“ i slapova u belim stenama da bi na kraju krunisala vodopadom od nekih 25 metara pod nazivom Veliki Skok.
PLAN AKCIJE:
– 06:00 č – Polazak iz Stare Pazove od Gimnazije iznajmljenim prevozom. Doći 10 minuta ranije. Po potrebi stajemo u Novoj Pazovi i Batajnici.- 07:00 č – Polazak iz Beograda sa parkirališta ispred „Sava Centra“ ( ulaz koji gleda prema Savi, ulica Vladimira Popovića).Putujemo pravcem Stara Pazova – Beograd – Valjevo gde pravimo polusatnu pauzu za doručak i jutarnju kafu.Put nastavljamo prema Osečini i Pecki nakon koga skrećemo ka Bobiji ka odredištu zvanom Razbojište.
– 10:00 č – Dolazak u Razbojište, spuštanje u kanjon Sušice. Dolazak do vodopada Veliki Skok. Nastavljamo ka Vodničkom brdu 906 metara zatim prolazimo kroz predeo pun interesantnih vrtača. Dalje nastavljamo preko vrhova Zmajevac 1.055 metara i Grebenska stena 1.096 metara da bi ponovo došli do Razbojišta. Dužina staze je 17 km sa oko 600 metara uspona.- 17:00 č – Polazak za Beograd i Staru Pazovu, ručak u Valjevu opciono.
Očekivano vreme dolaska u Beograd i Staru Pazovu je oko 22:00 č.
OPREMA: Duboke cipele ili patike za treking. Odeća prilagođena vremenskim uslovima. Zaštita od kiše (kabanica, manji kišobran ili jakna) i sunca – šešir, kačket ili marama. Rezervna majica, rezervna obuća i čarape.Višak stvari ostaje u prevozu.
HRANA I VODA: Na stazu je potrebno poneti najmanje 2 litra vode! Hrana iz ranca i u nekom od restorana u Valjevu nakon završetka pešačenja (po želji).
DOKUMENTACIJA: Lična karta, zdravstvena i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom. Na akciji mogu učestvovati samo planinari koji poseduju člansku karticu kluba koji je član PSS-a ili su podneli zahtev za učlanjenje.
VAŽNA NAPOMENA: SVAKI PLANINAR UČESTVUJE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST, OBAVEZNO JE NOŠENJE MASKI U PREVOZU KAO I POŠTOVANJE MERA KRIZNOG ŠTABA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA VIRUSA KOVID-19.
– Svaki planinar učestvuje na sopstvenu odgovornost u skaldu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS-a. Organizator zadržava pravo promene plana akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.PRIJAVA: Prijave i sve informacije kod vodiča akcije.
Goran Joka MB 491, tel. 064/2573408
Telefonski poziv posle 17 č, sms i viber poruke tokom celog dana.U prijavi dostavite broj planinarske kartice, naziv kluba, godište i broj mobilnog telefona, kao i mesto ulaska.KOTIZACIJA: 1600 rsd za veliki autobus, a 1900 rsd za minibus. Kotizacija obuhvata troškove prevoza i putarine. Mesto na akciji rezervišete uplatom celokupne kotizacije. U slučaju odustajanja potrebno je pronaći zamenu, u protivnom se kotizacija ne vraća.
Akcija se održava u saradnji sa PK „Radnički“, vodič Goran Stojanović 062/294 026
Budite slobodni da sve vaše utiske sa akcija u organizaciji PSD „Stara Pazova“, primedbe, sugestije i pohvale pošaljete na mail: utisci@psdstarapazova.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *